// SHAFIΣQA COLLETION
tutorial buat kotak untuk wishlist

Tuesday, March 5, 2013 @ 11:26 PM | 6 Comment [s]


hye hye hye , tetiba hari ini rasa nak buat tutorial plak .. cheewaaahhh sebenarnya sebab ada orang yang tanya . orang tuh Nabilah Zamri .. boleh tekan kat nama kalau nak pergi ke blog beliau .

ini yang nabilah tanya kat putri


mula mula sekali putri tunjuk macam mana nak buat wishlist tuh .

ini untuk template biasa .

mula mula sekali korang pergi kat 

Log In > Dashboard > Layout > Add a Gadget > HTML / JavaScript

pastuh korang copy je link nie letak kat HTML/JavaScript

<form name=myform>
<input type="checkbox" name="WISHLIST" value="" checked />WISHLIST 1<br />
<input type="checkbox" name="WISHLIST" value="" disabled />WISHLIST 2<br />
<input type="checkbox" name="WISHLIST" value="" disabled />WISHLIST 3<br />

yang checked tuh maknanya wishlist korang tuh dah tercapai la . 
yang disabled tuh maknanya wishlist korang belum tercapai lagi .

bahagian yang buat kotak tuh lagi senang . masa korang paste code tadi tuh korang tambahkan yang ini .

<blockquote></blockquote>

so dia akan jadi macam nie .


<blockquote>
<form name=myform>
<input type="checkbox" name="WISHLIST" value="" checked />WISHLIST 1<br />
<input type="checkbox" name="WISHLIST" value="" disabled />WISHLIST 2<br />
<input type="checkbox" name="WISHLIST" value="" disabled />WISHLIST 3<br />
</blockquote>


dah siap . harap sangat nabilah faham ye . simple je sebenarnya . 







Labels:


Older Post | Newer Post
The OWNER



Welcome to my sweet blog. You've stuck in my online bisnes SHAFIEQA_COLLECTION. Be nice here anything question can drop a comment. Thanks for visiting here ..

This is my First blog .. and this is my second blog .
CERITA AKU
Boleh like page SHAFIEQA COLLECTION
SHAFIEQA_COLLECTION
follow instagram sya untuk follow setiap koleksi shafieqa_collection
SHAFIEQA_COLLECTION


Navigations!



DIARY TIPS SHOPPING PAGE



SWEET STALKER



The Credits!

Template by : F∆ЯISY∆∆ ∆W∆YY
Basecode by : NUЯYNN
Full Edited : SHAFIEQA - SYA

Best View at GOOGLE CHROME!

My Wish list

Habis Diploma
laptop
Shafieqa_collection boutiqe